Activiteiten

Regelmatig terugkerende activiteiten

Elke week zijn er in de recreatiezaal activiteiten zoals:

  • Welfare (handwerken), ook voor mensen buiten St. Barbara
  • Meer bewegen voor ouderen
  • Eigen zangkoor met muzikale begeleiding
  • Sjoelcompetitie
  • Knutselen met de activiteitenbegeleidster
  • Kaartmiddag

Elke dinsdag en vrijdag is er een open eettafel-project in St. Barbara. Ouderen kunnen zich hiervoor aanmelden om tegen een kleine vergoeding gezamenlijk voor een maaltijd "aan te schuiven".

Elke week worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Deze staan vermeld  op de wekelijkse nieuwsbrief. Ook ontvangt u iedere maand een brief met de nodige informatie. Hier staan bijvoorbeeld grote activiteiten op vermeld. Maar ook verjaardagen van bewoners, vrijwilligers en medewerkers.

Stichting Vrienden van Barbara

Sinds 2016 is de Stichting Vrienden van Barbara opgericht. Een zelfstandige stichting met een eigen bestuur. Het doel van deze stichting is het welzijn voor de bewoners en gasten te vergroten. Zo organiseren zij in samenwerking met de activiteiten begeleiding verschillende activiteiten.

Iedereen is vrij om donateur te worden van deze stichting. Voor informatie kunt u terecht bij Zorgcentrum St. Barbara.

Bijzondere activiteiten

Ook zijn er door het jaar heen een aantal bijzondere activiteiten waar de bewoners en de omgeving van St. Barbara vaak naar uitkijken.

Individuele activiteiten

Niet alle bewoners hebben altijd behoefte aan een groepsgerichte activiteit. St. Barbara vindt het van belang dat ook de individuele bewoner tot zijn recht komt en zich thuis voelt in de organisatie. Het gevaar is dat deze bewoners in een isolement terecht komen, omdat zij minder waarde hechten aan de groepsactiviteiten. Daarom zijn er ook op individueel niveau verschillende activiteiten.

Meer informatie?

Voor informatie voor zorg: bel 0487-571439, of kom langs aan de Rooijsestraat 44 te Dreumel.
Zorgcentrum St. Barbara is hét aanspreekpunt voor zorg in Dreumel en omgeving. Het is gelegen in de dorpskern en is een vertrouwde naam voor zorg op maat.

© 2021 Zorgcentrum St. Barbara
Websiteontwikkeling: Van Oyen Automatisering