Bijbetaling

Kosten voor de cliënt
 
In Zorgcentrum St. Barbara vallen veel producten, diensten en extra activiteiten onder de financiering van de WLZ en worden dus betaald door Zorgcentrum St. Barbara.
Er is derhalve geen betaling nodig voor:

  • Koffie/thee in de recreatiezaal. Wanneer U daar niet naar toe kunt omdat U ziek bent, krijgt U een kopje koffie/thee op Uw kamer.
  • Alle door het zorgcentrum georganiseerde activiteiten.

NB: voor bezoekers, familie en anderen zijn hier wel kosten aan verbonden.
 
Een betaling is wel nodig voor:

  • een extra warme maaltijd                                                                           € 6,15
  • mee eten met verjaardag menu, dan zijn de kosten                                  € 7,50

 
De broodmaaltijden en warme maaltijd worden verzorgd door het huis.  Wilt U extra producten bijbestellen, dan zijn de kosten voor U zelf.
U verzorgt Uw eigen verzekering, bijvoorbeeld Uw aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering voor Uw eigen spullen, maar ook de zorgverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen.
U moet zelf de kosten betalen voor het wassen, drogen, strijken en stomen van Uw kleding. Ook de kosten van de naamstickers zijn voor U.
 
De instelling betaalt de kosten van het wassen, drogen en strijken voor het beddengoed, handdoeken en washandjes.
In principe wordt het wassen van de bovenkleding van bewoners, niet door het zorgcentrum geregeld. Bij uitzondering kan dit tegen een vergoeding wel met Zorgcentrum St. Barbara geregeld worden. De kosten worden in overleg met het zorgcentrum, afhankelijk van de hoeveelheid, bepaald. Voor het wassen van Uw ondergoed, vragen wij een vergoeding van € 10,-- per maand (mits het goed genummerd is).
Dit bedrag wordt door de door U ingevulde machtiging geïnd.
 
Woon- en leefomgeving
De appartementen worden in principe kaal opgeleverd.
De muren en vloer worden door de zorginstelling netjes opgeleverd. Het opknappen, witten en gaatjes vullen e.d. wordt door de zorginstelling gedaan.  Als u er voor kiest om uw appartement zelf in te richten, dan zijn de kosten daarvan voor uw eigen rekening. Een appartement op afdeling “De Wending” ( kleinschalig wonen PG ) is voorzien van een hoog-laag bed en een ruime kledingkast.
 
De kosten voor een abonnement van kabel, telefoon of internet, (inclusief de apparatuur, gesprekskosten ) moet U zelf betalen.
Zorginstelling St. Barbara zorgt voor aansluiting in het appartement.
 
Zoals in de informatiebrochure vermeld staat, is het mogelijk bij verjaardagen en/of andere feestjes gebruik te maken van de recreatiezaal. De huur van deze zaal is gratis, er zijn immers ook bewoners aanwezig. Consumpties zijn voor eigen rekening, hiervoor kunt u de prijslijst opvragen. Voor de hapjes dient zelf gezorgd te worden, het is mogelijk gratis gebruik te maken van de keuken.
 
Er is geen vaste kapper aan ons zorgcentrum verbonden. U kunt zelf een kapper op uw appartement vragen. In overleg mag de algemene badkamer altijd gebruikt worden. Heeft u geen eigen kapper, dan helpen wij U met het benaderen van een kapper.
 
U moet zelf de behandeling betalen die niets te maken heeft met Uw aandoening, ziekte of ouderdom. Bijvoorbeeld het verwijderen van likdoorns, knippen van nagels of verwijderen van eelt. In St. Barbara komen verschillende pedicures. Ook deze zijn niet in dienst van Zorgcentrum St. Barbara. Het is geen verplichting om hier gebruik van te maken. Tarieven zijn bij de pedicure op te vragen.
 

Meer informatie?

Voor informatie voor zorg: bel 0487-571439, of kom langs aan de Rooijsestraat 44 te Dreumel.
Zorgcentrum St. Barbara is hét aanspreekpunt voor zorg in Dreumel en omgeving. Het is gelegen in de dorpskern en is een vertrouwde naam voor zorg op maat.

© 2021 Zorgcentrum St. Barbara
Websiteontwikkeling: Van Oyen Automatisering