Wonen met zorg

Het verblijf

Er kan een moment komen dat zelfstandig wonen in uw eigen woning niet meer mogelijk is. Wanneer u daarvoor in aanmerking komt, kunt u komen wonen in ons Zorgcentrum. Het appartement waarin u verblijft bestaat uit een woon-/slaapkamer, keuken, een eigen sanitaire unit met douche en toilet. Ieder appartement is uitgerust met een zusteroproepsysteem met spreek/luisterverbinding, zodat de cliënt bij een calamiteit of zorgvraag direct in verbinding kan komen met één van de verzorgenden.

De ruimte is voldoende om naar eigen smaak in te richten, hier zitten wel richtlijnen aan vast. St. Barbara heeft ook een appartement voor een echtpaar. In ons zorgcentrum proberen wij u het zo prettig mogelijk te maken.

Deskundige medewerkers en vrijwilligers staan 24 uur per dag klaar om u zorg op maat te bieden. Door de juiste zorg te bieden, verwachten wij dat u zich snel thuis voelt. Samen met u en uw mantelzorgers (partner, kinderen) overleggen we wat taken zijn voor de verzorgende. Wij nemen de zorg niet over. Alles wat familie gewend was om te doen stimuleren we en bieden we indien nodig ondersteuning. Samen bieden we u de juiste zorg die bij u past.

De verzorging gebeurt in goed overleg met u en wordt vastgelegd in uw persoonlijk zorgplan. U kunt gaan en staan waar u wilt en ook het bezoek kan komen en gaan wanneer u dat wenst. Uw zelfstandigheid binnen ons huis staat natuurlijk voorop. Daarom stimuleren wij u ook om zowel lichamelijk als geestelijk actief te blijven. Onze verzorgenden zijn goed opgeleid en zeer vaardig. Zij zijn getraind en herkennen lichamelijke klachten en ziekteprocessen. Hierdoor kan tijdig en doeltreffend gehandeld worden.

Meer informatie?

Voor informatie voor zorg: bel 0487-571439, of kom langs aan de Rooijsestraat 44 te Dreumel.
Zorgcentrum St. Barbara is hét aanspreekpunt voor zorg in Dreumel en omgeving. Het is gelegen in de dorpskern en is een vertrouwde naam voor zorg op maat.

© 2021 Zorgcentrum St. Barbara
Websiteontwikkeling: Van Oyen Automatisering