Zorg bij u thuis

In 2007 is St. Barbara gestart met het leveren van thuiszorg aan de inwoners van Dreumel en in de directe omgeving ervan.

Soorten zorg

Thuiszorg kent vele gezichten. Met andere woorden: het is zorg die er bij iedereen anders uit ziet. Misschien hebt u tijdelijk hulp nodig bij het douchen of raakt u de tel kwijt met al die medicijnen. Voor elke zorgvraag kunt u bij ons aankloppen. Als die in de loop van de tijd verandert, passen wij in overleg met u de afspraken aan. Wij doen er alles aan om u te ondersteunen. Gewoon bij u aan huis. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • hulp bij het wassen en douchen
  • hulp bij het aan- en uitkleden
  • steunkousen aan- en uitdoen
  • bloeddruk meten
  • wonden verzorgen
  • hulp bij het geven van uw medicijnen

Van vraag tot zorg; thuiszorg St. Barbara

U hebt een zorgvraag en belt naar St. Barbara. De vraag kan ook komen van uw familie, huisarts of iemand anders in Uw omgeving. Hoe gaat het dan verder? Wanneer u belt wordt er door de wijkverpleegkundige een afspraak met u gemaakt. Er volgt een keukentafelgesprek. Wij vragen om iemand die u kan ondersteunen en om betreffende persoon ook bij dit gesprek aanwezig te laten zijn. De wijkverpleegkundige oordeelt of u in aanmerking komt voor een indicatie. Deze zorg wordt gefinancierd door de ZVW (zorgverzekeringswet).                                                                                                                                                                                                       St. Barbara heeft met verschillende zorgverzekeraars afgespraken gemaakt. Er moet altijd gekeken worden of uw verzekering bij ons bekend is. Na het afgeven van de indicatie wordt door de verzorgende van St. Barbara samen met u gekeken wanneer er langs gekomen kan worden voor de zorgmomenten.

Geheugenteam thuiszorg

Dat samenwerking in de zorg van groot belang is wordt door niemand betwijfeld. Voor ouderen die zorg nodig hebben is die samenwerking van nog groter belang. Vanaf 1 maart 2016 brengen St. Barbara en ZZG Zorggroep hun samenwerking verder in de praktijk met een gezamenlijk Geheugenteam voor de dorpskernen Dreumel, Alphen, Wamel en Maasbommel. Zij nemen alle thuiszorgtaken die geïndiceerd zijn voor mensen met geheugenproblemen voor hun rekening, vanzelfsprekend met uitzondering van huishoudelijke hulp die geïndiceerd is op basis van de WMO.

De indicatiestelling van de noodzakelijke zorg vindt onafhankelijk van het zorgteam plaats door een wijkverpleegkundige. Het opstellen van het zorgplan (Electronisch Cliënt Dossier) en de zorguitvoering vinden plaats vanuit dit nieuwe zorgteam dat de eenvoudige naam GEHEUGENTEAM draagt. Hierin werken verzorgenden en verpleegkundigen van beide instellingen nauw samen en garanderen hun cliënten voor een sluitende zorg, 7 x 24 uur per week. 

Het geheugenteam is bereikbaar van 7.00 uur tot 23.00 uur op telefoonnummer 06 - 53 77 49 76.   E-mailadres: geheugenteam@barbara-zzg.nl   Voor noodzorg in de nacht blijft zorggroep Maas en Waal zorg bieden. Zij zijn te bereiken op 0487 - 599600

Meer informatie?

Voor informatie voor zorg: bel 0487-571439, of kom langs aan de Rooijsestraat 44 te Dreumel.
Zorgcentrum St. Barbara is hét aanspreekpunt voor zorg in Dreumel en omgeving. Het is gelegen in de dorpskern en is een vertrouwde naam voor zorg op maat.

© 2021 Zorgcentrum St. Barbara
Websiteontwikkeling: Van Oyen Automatisering