Zorg Zwaarte Pakket (ZZP)

Sinds januari 2009 krijgen verpleeghuizen en verzorgingshuizen op een andere manier geld om te zorgen voor hun bewoners. Deze nieuwe manier heet zorgzwaartebekostiging.Het bedrag dat een zorginstelling voortaan krijgt, is afgestemd op de zorg die elke bewoner nodig heeft. Zo wordt het geld in de zorg beter verdeeld.

Zorgzwaartepakket

Iedere bewoner van een zorginstelling krijgt een zorgzwaartepakket. Dit pakket vindt u bij de indicatie die u ontvangt van het CIZ , het Centrum Indicatiestelling Zorg. In het zorgzwaartepakket staat welke zorg u nodig heeft. Er zijn tien verschillende zorgzwaartepakketten. Zoals lichte pakketten voor mensen die alleen hulp nodig hebben bij de dagelijkse verzorging. En zware pakketten voor b.v. mensen met een ernstige vorm van dementie. Voor elk zorgzwaartepakket is een bedrag vastgesteld.Dat bedrag is gebaseerd op het gemiddelde aantal uren zorg dat bij het pakket past.

Zorgplan

De medewerkers van St.Barbara maken een zorgaanbod dat zo goed mogelijk past bij de wensen van alle bewoners. Daarbij moet St.Barbara natuurlijk rekening houden met het budget en het beschikbare personeel. St.Barbara kan de keuze maken om elke bewoner een beetje meer zorg te geven. Of juist meer geld besteden aan gemeenschappelijke voorzieningen zoals een mooie tuin of een comfortabel restaurant waar u samen met uw familie kunt eten. Hiervoor zet St.Barbara dan een stukje van alle zorgpakketten in.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het zorgplan en de zorgzwaartepakketten ?Kijk dan op : www.zorgzwaartebekostiging.nl U vindt hier ook handige informatie, zoals een verwijzing naar de Gebruikersgids verpleging en verzorging. U kunt deze gids ook bestellen via Postbus 51, telefoon 0800 - 8051 (gratis).

Meer informatie?

Voor informatie voor zorg: bel 0487-571439, of kom langs aan de Rooijsestraat 44 te Dreumel.
Zorgcentrum St. Barbara is hét aanspreekpunt voor zorg in Dreumel en omgeving. Het is gelegen in de dorpskern en is een vertrouwde naam voor zorg op maat.

© 2021 Zorgcentrum St. Barbara
Websiteontwikkeling: Van Oyen Automatisering